Haastattelut

Paraistenväylä – kohti parempaa kilpailukykyä

By 16 lokakuun, 2018 No Comments

Paraistenväylä – kohti parempaa kilpailukykyä

Kuva: Kim Lund

Saaristotie-nimi tuo kenties ensimmäisenä mieleen tien, joka johtaa meren, rantakallioiden ja upean luonnon äärelle. Mutta Saaristotie on paitsi kauniisiin maisemiin ja tuhansille mökeille johtava tie, myös koko saariston ja sen asukkaiden ja yritysten elinhermo. Päivittäin Paraisten ja Kaarinan väliä kulkee 11 000 ajoneuvoa matkustajineen ja 700 kuorma-autoa kuljettaa tavaraa teollisuuslaitoksista suuriin rakennushankkeisiin eri puolille maata. Tie on äärettömän tärkeä seudun kilpailukyvylle.

Valtio ja kaupunki ovat vuosien saatossa tehneet erilaisia pieniä toimenpiteitä parantaakseen liikenneturvallisuutta mm. uusimalla risteyksiä ja tiukentamalla nopeusrajoituksia. Mutta suurten liikennemäärien ja entistä suurempien kuorma-autojen takia pienet toimenpiteet eivät enää riitä. Nyt on uudistettava itse väylää. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen uusien siltojen tiesuunnitelmat ovat valmisteilla. On koko seudun etujen mukaista, että koko tie rakennetaan kerralla Kaarinan Kurkelan kautta aina E18-moottoritielle asti. Parainen on iloinen siitä, että koko seutu, Kaarina, ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Turun kauppakamari ja seudun kansanedustajat etunenässä, puhuvat hankkeen puolesta. Kiristyneiden päästövaatimusten takia myös liikenteen sujuvuuden parantamiseen on tärkeää panostaa.

Selvyyden vuoksi olemme päättäneet antaa hankkeelle uuden nimen, Pargasleden – Paraistenväylä. Nimi kertoo, mihin tie johtaa, ja sen myötä eri tavalla nimettyjen ja rajattujen osahankkeiden aiheuttamat hankaluudet voidaan unohtaa. Nyt teemme yhteistyötä, jotta Paraistenväylä toteutettaisiin 2020-luvulla.

Patrik Nygrén
kaupunginjohtaja