Uutiset

Paraisten kaupunki osallistuu saariston superpäiviin eduskunnassa

By 7 marraskuun, 2022 No Comments

Saariston superpäivät tuovat eduskuntaan palan saaristoa ajalla 8.–9.11. Saariston superpäivien tavoitteena on nostaa esille eduskunnassa saaristoisuuden ja vesistöisyyden erityispiirteitä sekä alueiden, ihmisten ja toimijoiden moninaisuutta. Saariston superpäivien ohjelmassa on saaristokoulujen vierailuja eduskunnassa, saaristokuntien ja sidosryhmien esittäytymisiä Pikkuparlamentissa sekä vuoden 2022 valtakunnallinen saaristoseminaari. Iniö skola, Kyrkbackens skola ja Skärgårdshavets skola Paraisilta osallistuvat eduskuntavierailuun 8. marraskuuta.

Saaristokunnille on jaettu omat ajankohtaiset teemat. Paraisten teemana on ”Monien yhteyksien ja pitkien etäisyyksien Parainen”, jonka alle kuuluvat mm. Paraistenväylän rakentaminen sekä kevyen liikenteen väylien kehittäminen Saaristotiellä.

Saaristoseminaarissa 2022 kuullaan tuoreen ”Millainen on Suomen saaristo” -selvityksen mielenkiintoisimmat tulokset sekä saaristoasiain neuvottelukunnan vaaliteemat. Loppupuheen pitää Paraisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sandra Bergqvist, joka toimii myös SANKin puheenjohtajana.

Saariston superpäivät on suunnattu ensisijaisesti kansanedustajille, heidän avustajilleen ja eduskunnan muulle henkilökunnalle. Saaristoseminaarin järjestää saaristoasiain neuvottelukunta SANK.