Uutiset

Turun hallinto-oikeus hylkäsi valitukset: Paraistenväylän tiesuunnittelu voidaan käynnistää

By 15 maaliskuun, 2019 No Comments

Turun hallinto-oikeus hylkäsi valitukset: Paraistenväylän tiesuunnittelu voidaan käynnistää

Turun hallinto-oikeuden ratkaisu hylätä valitukset, jotka kohdistuivat Liikenneviraston (nyk. Väylä) päätökseen hyväksyä Kaarinan läntistä ohikulkutietä koskeva yleisuunnitelma on saanut lainvoiman. Tämä tarkoittaa, että valtio voi käynnistää tällä osuudella Paraistenväylän tiesuunnittelun vielä tämän kevään aikana. Se edellyttää kuitenkin, että valtio osoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukselle noin 1,2 miljoonaa euroa tiesuunnittelua varten.

Paraistenväylä mahdollistaa toimivamman ja turvallisemman liikenneyhteyden Kuusistonsaaren yli ja edelleen Paraisille, jossa on Suomen suurin rakennustuoteteollisuuden keskittymistä. Yhteys on vilkkaasti liikennöity ja sillä kulkee keskimäärin 700 kivijalosteita kuljettavaa raskasta ajoneuvoa vuorokaudessa. Tieyhteyden rakentamisen hyötykustannussuhde on huomattavan korkea, joten on tarkoituksenmukaista, että tieuunnittelun käynnistämistä kiirehditään. Kiirehtiminen on perusteltua myös siksi, että tiesuunnittelu Kirjalansalmen sillan kohdalla, johon tie yhtyy, on parhaillaan käynnistymässä ELY-keskuksessa.

– Turun hallinto-oikeuden päätös oli odotettu, sillä hyväksytty yleissuunnitelma perustui oikeusvaikutteiseen yleiskaavaan. Nyt voimme toimia resurssiviisaasti ja laatia Paraistenväylän ja Kirjalansalmen sillan tiesuunnitelmat rinnakkain, liikennejohtaja Matti Vehviläinen Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Paraisten kaupunki iloitsee yhdessä rakennusteollisuuden kanssa siitä, ettei hallinnollisia esteitä käynnistää tiesuunnittelu enää ole:

– Hanke on kokonaisuudessaan hyvä esimerkki siitä, miten hyvällä seudullisella yhteistyöllä pystytään parantamaan maakunnan elinkeinoelämän kilpailukykyä, Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén toteaa.